4 faktora koja utiču na cenu otkupa polovnih automobila?

Kao što i sami znate postoje različiti faktori koji mogu da utiču na cenu otkupa polovnih automobila. Mi se ovde nećemo baviti takoreći geografskim faktorima, već ćemo vam ukratko navesti i objasniti faktore koji utiču na cenu koju možete dobiti za vaš automobil. Ok, možda smo vas malo zbunili sa ovim „geografskim“ terminom. Ovde mislimo na to da cena otkupa polovnih automobila u Beogradu neće biti ista kao cena otkupa vozila u Kragujevcu, ili na primer u Nišu. Podrazumeva se da govorimo o istom automobilu, sa istim karakteristikama kada pričamo o ovom faktoru lokacije.
Pored toga što je otkup automobila usluga uz koju ćete brzo prodati automobil, cena koju možete dobiti za vaše vozilo zavisi od niza faktora. U nastavku čitajte koji su to faktori koji će uticati na to koliko novca možete dobiti za automobil koji prodajete.

ATRAKTIVNOST MODELA KOJI NUDITE
Kada kažemo atraktivnost modela, ovde se misli na to koliko je vozilo zastupljeno, popularno, tačnije, koliko ljudi žele da vozi ove automobile. Takođe, u ovaj faktor možemo uračunati i godište automobila. Nije ista cena otkupa za Mini Countryman i za Golfa 3. Vozila koju su starija od 20 godina verovatno ne spadaju u „atraktivne“ modele i sigurno je da je onda i cena niža. Svakako uvek je najbolje pozvati otkup polovnih vozila, kako bi došli do tačne informacije vrednosti vašeg vozila.
STANJE AUTOMOBILA
Drugi faktor je stanje automobila. Ovde se misli na to da li je auto očuvan, koliko je očuvan, da li postoje neka oštećenja, ogrebotine na karoseriji, ogrebotine na unutrašnjim vratima, razbijen far, da li se motor pokreće iz prve ili mu treba više pokušaja da upali. Što više oštećenja i ogrebotina imate, cena otkupa polovnog vozila će biti manja.
POTRAŽNJA NA TRŽIŠTU
Treba ponovo napomenuti potražnju. Što je potražnja za vozilom veća, njegova cena je manja. Ali u ovom slučaju, kod ovog trećeg faktora koji utiče na cenu polovnih motornih vozila treba proveriti na više mesta. Pronađite cenu koja vam odgovara, najvišu cenu.
REGISTRACIJA
Često cenu otkupa vozila može da poveća neregistrovano vozilo. Sve u zavisnosti od toga kako funkcioniše otkup automobila u koji ste došli. Ovo je najbolje da se raspitate kad budete prodavali vozilo, jer ne možemo da tvrdimo da svaki otkup automobila radi na isti način.

Svakako je najbolje da nas uvek prvo pozovete. Postoje dve situacije, u prvoj vlasnici polovnog vozila budu zadovoljni sa ponudom koju dobiju putem telefonskog razgovora, a ponudu dobijaju na osnovu onoga što su nam rekli. Bitno je da vozilo nema skrivenih mana jer se to sve u jednom trenutku vidi. Druga situacija je da vlasnici odmah traže besplatnu procenu vozila kako bi na što bolji i realniji način odredili otkupnu cenu, tačnije kako bi otkupna cena polovnog vozila bila što preciznija.

Slični članci

Call Now Button